EHSBlogberichten

5G in steden en dorpen

Weinig mensen weten van de plannen met 5G in hun buurt en wat er voor hun deur staat te gebeuren. We merken toch dat  meer mensen zich zorgen beginnen te maken. Mogelijke risico’s voor privacy/veiligheid krijgen al veel aandacht van onze overheid. Maar hoe zit het met de risico’s voor de gezondheid? En voor het klimaat? Het besef van mogelijke schadelijke effecten van straling is groeiende en hierover worden steeds meer vragen gesteld.

Lees meer: 5G in steden en dorpen

EU dwingt Nederland tot invoering van de 5G Telecomwet

Of we er nu op zitten te wachten of niet, snel ‘5G’ internet komt eraan en zal vanaf volgend jaar over het land worden uitgerold, te beginnen met enkele grote steden en proefprojecten als het Johan Cruijffstadion in Amsterdam.

Lees meer: EU dwingt Nederland tot invoering van de 5G Telecomwet

Ruim baan voor 5G?? Reageer nu!

Met een consultatie via internet geeft het ministerie van EZK u de mogelijkheid om te reageren op het voornemen om de Telecommunicatiewet te wijzigen. En dat is belangrijk. Deze gewijzigde wet heeft namelijk heel grote gevolgen voor de burgers.

Lees meer: Ruim baan voor 5G?? Reageer nu!

Gezondheidsrisico’s van 5G stralingsbronnen

Met de komst van 5G netwerken betreden we onbekend terrein. Op basis van wat momenteel wetenschappelijke bekend is valt te vrezen dat de gemiddelde gezondheidsklachten toenemen. Ook omdat de ‘oude’ conventionele systemen voorlopig nog in gebruik blijven en alle velden cumulatief werken. 5G straling geeft naar verwachting andere typen van klachten omdat de kortgolvige velden het lichaam minder ver doordringt. Met name de fysiologie van de huid zit in de gevarenzone. Daarom is het van vitaal belang dat we ons voorbereiden op het vergaren van voldoende kennis, om ons te kunnen beschermen tegen kortgolvige straling van vele nieuwe bronnen.

Lees meer: Gezondheidsrisico’s van 5G stralingsbronnen

Stichting EHS daagt Kamer opnieuw uit over 5G

Al jaren spant Stichting EHS zich in om de politiek te informeren over de gezondheidsrisico’s die verbonden zijn aan EMV. Zo haakten we in januari aan bij de publicatie Bellen schaadt cellen in De Groene Amsterdammer van het onderzoek van het journalisten collectief ‘Investigate Europe’. Stichting EHS heeft het Parlement geconfronteerd met dit artikel.

Lees meer: Stichting EHS daagt Kamer opnieuw uit over 5G

Meer artikelen...

Wilt u ons steunen?

De stichting kan haar werk doen dankzij de giften van vele donateurs. Zonder uw steun redden wij het niet.

Word donateur...

Activiteiten

Blijf op de hoogte

Klik hier om je in te schrijven op onze mailinglijst en blijf op de hoogte van nieuws rond EHS en onze activiteiten.

Blogbericht

Volg ons op Twitter

Go to top