EHSBlogberichten

Gezondheidsrisico’s van 5G stralingsbronnen

Met de komst van 5G netwerken betreden we onbekend terrein. Op basis van wat momenteel wetenschappelijke bekend is valt te vrezen dat de gemiddelde gezondheidsklachten toenemen. Ook omdat de ‘oude’ conventionele systemen voorlopig nog in gebruik blijven en alle velden cumulatief werken. 5G straling geeft naar verwachting andere typen van klachten omdat de kortgolvige velden het lichaam minder ver doordringt. Met name de fysiologie van de huid zit in de gevarenzone. Daarom is het van vitaal belang dat we ons voorbereiden op het vergaren van voldoende kennis, om ons te kunnen beschermen tegen kortgolvige straling van vele nieuwe bronnen.

Lees meer: Gezondheidsrisico’s van 5G stralingsbronnen

Stichting EHS daagt Kamer opnieuw uit over 5G

Al jaren spant Stichting EHS zich in om de politiek te informeren over de gezondheidsrisico’s die verbonden zijn aan EMV. Zo haakten we in januari aan bij de publicatie Bellen schaadt cellen in De Groene Amsterdammer van het onderzoek van het journalisten collectief ‘Investigate Europe’. Stichting EHS heeft het Parlement geconfronteerd met dit artikel.

Lees meer: Stichting EHS daagt Kamer opnieuw uit over 5G

Aanbieding petitie 5G aan Tweede Kamer

De stralingsbewuste organisaties* van Nederland hebben op 25 juni 2019 een petitie aangeboden aan de Tweede Kamer. Hierin roepen we de politiek op rekening te houden met gezondheidsrisico’s door biologische effecten van straling die op langere termijn kunnen optreden. We roepen op om hierbij het voorzorgprincipe toe te passen. We willen dat 5G, de volgende generatie mobiele communicatie, niet wordt uitgerold zolang deze niet aangetoond veilig is. We willen dat stralingsniveaus worden verminderd en stralingsarme gebieden worden gehandhaafd en de overheid eerlijke voorlichting gaat geven over gezondheidsrisico’s van straling.

Lees meer: Aanbieding petitie 5G aan Tweede Kamer

Wat is de invloed van straling in jouw dagelijkse leven?

We namen een serie interviews af bij mensen met EHS. Centrale vraag was 'Wat is de invloed van straling in jouw dagelijkse leven?'. Bekijk de film die van de gehouden interviews is gemaakt.

Lees meer: Wat is de invloed van straling in jouw dagelijkse leven?

5G – geen garantie op een gezonde toekomst

Er zijn voorbereidingen om de 5e-generatie draadloze netwerken (‘5G’) over ons uit te rollen zonder enig inzicht in mogelijke gezondheidseffecten door blootstelling aan 5G straling. De hoge frequenties van de draaggolf gaan gepaard met korte golflengten. Korte golven hebben slechts een beperkt bereik, waardoor ze het lichaam niet verder dan de huid binnendringen. Daar ook zijn effecten te verwachten. Omdat de huid vele weefseltypen herbergt, kunnen effecten op tientallen fysiologische processen verondersteld worden. Door de intensieve koppeling met het zenuwstelsel, endocrien systeem en immuunsysteem kunnen die onmiddellijk gevolgen hebben voor de gezondheid. Het systeem dient niet uitgerold te worden voordat de veiligheid ervan voor de mens aangetoond is.

Lees meer: 5G – geen garantie op een gezonde toekomst

Meer artikelen...

Wilt u ons steunen?

De stichting kan haar werk doen dankzij de giften van vele donateurs. Zonder uw steun redden wij het niet.

Word donateur...

Blijf op de hoogte

Klik hier om je in te schrijven op onze mailinglijst en blijf op de hoogte van nieuws rond EHS en onze activiteiten.

Blogbericht

Volg ons op Twitter

Go to top