EHSBlogberichten

5G - Waar staan de zendmasten voor test-uitzendingen?

Er is geen reden aan te nemen dat 5G safe is, in Nederland bruist het niettemin van de initiatieven om 5G communicatie van de grond te tillen. Daarvoor moet op grote schaal en door meerdere partijen geëxperimenteerd worden, om te zien of de bedachte soft- en hardware voldoet aan de eisen en of een mobiele communicatie in 2020 over het hele land kan zijn uitgerold. Momenteel zijn er geen openbare toepassingen. Mobiele operators testen elk hun eigen systemen en hebben voor specifieke frequentiebanden en voor beperkte duur toestemming gekregen. Het accent ligt nu op de 700 MHz en 3,5 GHz-banden. De door de EU voorziene 26 GHz band zal pas veel later voor publiek beschikbaar komen.  In deze blog nu een overzicht van de plaatsen waar de testen in stedelijke omgeving worden uitgevoerd.

Lees meer: 5G - Waar staan de zendmasten voor test-uitzendingen?

Onderzoek van Kennisplatform EMV anders bekeken

3% van de bevolking ervaart klachten van elektromagnetische velden

Een onderzoek van het Kennisplatform EMV in het kader van een betere communicatie geeft bij nader inzien eigenlijk inzicht in een veel groter probleem. Namelijk dat van gezondheidseffecten door elektromagnetische straling.  Uit dit onderzoek blijkt namelijk dat 3% van de Nederlanders zegt er lichamelijke gevolgen van te ervaren. Dit komt uit een relatief kleine steekproef, maar het resultaat is zeker betekenisvol.

Lees meer: Onderzoek van Kennisplatform EMV anders bekeken

5G in steden en dorpen

Weinig mensen weten van de plannen met 5G in hun buurt en wat er voor hun deur staat te gebeuren. We merken toch dat  meer mensen zich zorgen beginnen te maken. Mogelijke risico’s voor privacy/veiligheid krijgen al veel aandacht van onze overheid. Maar hoe zit het met de risico’s voor de gezondheid? En voor het klimaat? Het besef van mogelijke schadelijke effecten van straling is groeiende en hierover worden steeds meer vragen gesteld.

Lees meer: 5G in steden en dorpen

EU dwingt Nederland tot invoering van de 5G Telecomwet

Of we er nu op zitten te wachten of niet, snel ‘5G’ internet komt eraan en zal vanaf volgend jaar over het land worden uitgerold, te beginnen met enkele grote steden en proefprojecten als het Johan Cruijffstadion in Amsterdam.

Lees meer: EU dwingt Nederland tot invoering van de 5G Telecomwet

Ruim baan voor 5G?? Reageer nu!

Met een consultatie via internet geeft het ministerie van EZK u de mogelijkheid om te reageren op het voornemen om de Telecommunicatiewet te wijzigen. En dat is belangrijk. Deze gewijzigde wet heeft namelijk heel grote gevolgen voor de burgers.

Lees meer: Ruim baan voor 5G?? Reageer nu!

Meer artikelen...

Wil je ons steunen?

De stichting kan haar werk doen dankzij de giften van vele donateurs. Zonder jouw steun redden wij het niet.

Word donateur...

Blijf op de hoogte

Klik hier om je in te schrijven op onze mailinglijst en blijf op de hoogte van nieuws rond EHS en onze activiteiten.

Blogbericht

Volg ons op Twitter

Go to top