EHSGezondheidsklachten

Gezondheidsklachten

Gezondheidsklachten door straling verschillen sterk per persoon. Dit komt omdat straling leidt tot een stressrespons in het lichaam die bij ieder op een andere manier tot uiting komt.

De meestgehoorde klachten zijn:

  • dufheid/vermoeidheid
  • geheugen- en concentratieverlies
  • hoofdpijn/duizeligheid

Een uitgebreid overzicht van de klachten die we signaleren vindt u bij diagnose

Veel mensen hebben (wel eens) bovenstaande klachten, is dat altijd het gevolg van straling? Kijk bij hoe weet ik of ík het heb?

Wat is er aan te doen? Bespreek de klachten met je huisarts of medisch specialist om te kijken welke medische aanpak zinvol is. Kijk voor het beperken van de blootstelling aan EM- velden bij maatregelen. In het algemeen geldt 'stralingsbron weg, gezondheidsklacht weg', ook al is dat in de praktijk best lastig te realiseren.

Zorg voor het wegnemen van de (eigen) stralingsbronnen en scherm af wat er van buiten komt.

Een echte medische oplossing is er nog niet gevonden. Wel kunnen therapieën helpen om de stressreactie te dempen. Ook gezond leven en eten is een stressreducerende factor, daarin kunt u veel zelf doen.

Blijf geen slachtoffer en neem initiatief. Er is (aangepast) te leven met EHS al valt het soms niet mee. Neem maatregelen snel en rigoureus en schakel deskundigen in. Uw gezondheid komt op de eerste plaats!

 

Meldpunt elektrogevoeligheid

Meld je symptomen...

Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Meer info

Go to top